當前位置: 首頁 > 成人英語三級 > 成人英語三級考試題庫 > 成人英語三級模擬試題 > 成人英語三級閱讀理解習題及答案7

成人英語三級閱讀理解習題及答案7

發布時間:2019年11月13日 09:05:26 來源:環球網校 點擊量:

成人英語三級報名、考試、查分時間 免費短信提醒

地區

獲取驗證 立即預約

請填寫圖片驗證碼后獲取短信驗證碼

看不清楚,換張圖片

免費獲取短信驗證碼

【摘要】生活就像海洋,只有意志堅定的人,才能到達彼岸。學習上的事情,別人只能為您提供好資料,學習的效果如何,還是要看自己有沒有認真學習,考生多練習成人英語三級練習題,才能掌握考試題型。下面我們練習成人英語三級閱讀理解習題及答案7。

相關推薦:成人英語三級閱讀理解習題及答案匯總

成人英語三級閱讀理解習題及答案7

Most people have had a dog or wanted one as their companion at some time in their lives. If you are thing of buying a dog, however, you should first decide what sort of companion you need and whether the dog is likely to be happy in the surroundings you can provide. Specialists' advice is useful to help you choose the most suitable kind of dog. But in part the decision depends on common sense. Different dogs were originally developed to perform specific tasks. So, if you want a dog to protect you or your house, for example, you should choose the one that has the right size and characteristics. You must also be ready to devote a great deal of time to training the dog when it is young and give it the exercise it needs through out its life, unless you live in the countryside and can let it run freely. Dogs are demanding pets. Cats love the house and so are satisfactory with their place where it is secure, but a dog is loyal to its master and consequently wants him to show proof of his affection. The best time to buy a baby dog is when it is between 6 and 8 weeks old so that it can transfer its love from its mother to its master. If baby dogs have not established a relationship with the human being until they are over three months old, their strong relationship will always be with dogs. They are likely to be shy when they are brought out into the world to become good pets.

1. Which of the following is Not true according to the passage?

A. You can always get help from the specialists.

B. It is common sense that is the most important when choosing a dog.

C. You should decide what kind of dog you want.

D. Size and characteristics of the dogs should be considered too.

參考答案:B 考點:這是一道判斷理解題,可用排除法。

解析:從文章第二、三、五句話,我們可知,A、C、D都符合原文的說法。B說的是“在挑選狗的時候,常識性的東西最重要”。而原文第四句話卻說“但是,部分決定取決于常識”,并非是最要的。所以B不符合原文,是正確的答案。

2. What is mentioned as a consideration in buying a dog?

A. The color of the dog.

B. The price of the dog.

C. Whether the dog will fit the environment.

D. Whether the dog will get along with the other pets in the house.

參考答案:C 考點:這是一道細節題,可用排除法。

解析:文章建議在挑選狗時,應該考慮狗的大小,性格,是否能適應主人提供的環境,而并未提到A:狗的顏色,B:狗的性格,D:是否可以與家里其他寵物融洽相處。所以D正確。

3. Why does the writer say a dog is a more demanding pet than a car?

A. It must be trained so that it won't bite.

B. It demands more food and space.

C. It needs more love and care.

D. It must be looked after carefully.

參考答案: C 考點:這是一道理解題。

解析:從這句話:a dog is loyal to master and consequently wants him to show proof of his affection. 我們可知,狗比貓更需用愛護和照顧。所以,C是正確答案。

4. Why is it advised to buy a baby dog under three months old?

A. It's easier to buy a baby dog under three months old.

B. They are less likely to be shy with human beings.

C. They are less likely to run away.

D. It's esier for them to form a relationship with their masters.

參考答案:D 考點:這是一道理解題。

解析:本題問的是為什么建議在狗小于三個月時購買?原文說“狗在6周到8周大的時候,可以將它的感情從它母親轉到主人身上。如果狗在三個多月大時還不能與人產生感情,那么,他們的感情將永遠是與狗一起了。他們很可能過于害羞而不能成為好的寵物。”所以:D這樣更容易使狗與它的主人建立感情,是答案。

5. The word "affection" means _____ .

A. love

B. effect

C. tie

D. relationship

參考答案:A 考點:這是一道詞匯題。

解析:affection在這里是喜愛的意思。所以A是正確的答案。

Concern with money, and then more money, in order to buy the conveniences and luxuries of modern life, has brought great changes to the lives of most Frenchmen. More people are working than ever before in France. In the cities the traditional leisurely midday meal is disappearing. Offices, shops, and factories are discovering the greater efficiency of a short lunch hour in company lunchrooms. In almost all lines of work emphasis now falls on ever-increasing output. Thus the "typical" Frenchman produces more, earns more, and buys more consumer goods than his counterpart of only a generation ago. He gains in creature comforts and ease of life.What he loses to some extent is his sense of personal uniqueness, or individuality.

Some say that France has been Americanized. This is because the United States is a world symbol of the technological society and its consumer products. The so-called Americanization of France has its critics. They fear that "assembly-life" will lead to the disappearance of the pleasures of the more graceful and leisurely (but less productive) old French style. What will happen, they ask, to taste the elegance, and the cultivation of the good things in life—to joy in the smell of a freshly picked apple,a stroll(散步)by the river,or just happy hours of conversation in a local cafe?

Since the late 1950's life in France has indeed taken on qualities of rush, tension, and the pursuit of material gain. Some of the strongest critics of the new way of life are the young, especially university students. They are concerned with the future, and they fear that France is threatened by the triumph of this competitive, goods-oriented culture. Occasionally, they have reacted against the trend with considerable violence.

In spite of the critics, however, countless Frenchmen are committed to keeping France in the forefront of the modern economic world. They find that the present life brings more rewards, conveniences,and pleasures than that of the past. They believe that a modem,industrial France is preferable to the old.

6.Which of the following is Not related to the new French way of life?

A. Shorter lunch hour.

B. Greater output.

C. Creature comforts.

D. Leisurely cafe talk.

參考答案:D

詳解:答案D.從第一段三、四句可知,A、B兩項是法國新的生活方式所帶來的結果。第一段倒數兩句指出,他獲得了舒服和自在的生活,但在一定程度上失去了個性。可見,C項也屬于新的生活方式。只有D項屬于舊的生活方式。因此D項為此題答案。

7.Which of the following is NOT true about Frenchmen?

A. Many of them prefer the modern life style.

B. They actually enjoy working at the assembly line.

C. They are more concerned with money than before.

D. They are more competitive than the older generation.

參考答案:B

詳解:答案B.從最后一段可知A項說法正確,從第一、二段可知C、D兩項說法也對。從文章中可知,由于法國人更關心錢,他們的生活節奏加快,工作效率提高,但文中并沒有指出他們很喜歡這種流水線的工作,而且有些人對這種變化持反對態度,故A項不對。因此B項為此題答案。

8.The passage suggests that _____.

A. in pursuing material gains the French are suffering losses elsewhere

B. it's now unlikely to see a Frenchman enjoying a stroll by the river

C. the French are fed up with the smell of freshly picked apples

D. great changes have occurred in the life style of all Frenchmen

參考答案:A

詳解:答案A.從第一段的最后可知A項說法正確。B、C、D三項說法過于片面,過于絕對,故不對。因此A項為正確答案。

9.Which of the following is true about the critics?

A. Critics are greater in number than people enjoying the new way of life.

B. Student critics are greater in number than critics in other fields.

C. Student critics have, on occasion, resorted to violent means against the trend.

D. Critics are concerned solely with the present and not the future.

參考答案:C

詳解:答案C.第三段第三、四句指出,學生關心未來,擔心法國受到這種充滿競爭的、商品化文化的威脅。偶爾,他們用相當的暴力來反對這種趨勢。可見,C項說法與此一致,D項不對。從最后一段中可知A,B兩項均不對。因此C項為正確答案。

10.Which of the following best states the main idea of the passage?

A. Changes in French way of life.

B. Criticism of the new life style.

C. The Americanization of France.

D. Features of the new way of life.

參考答案:A

詳解:答案A.文章主要是講述法國生活方式的變化,作者的態度是客觀的,沒有對這種變化發表個人看法,沒有帶任何主觀色彩。因此A項為正確答案。

Suicide has been a cause of concern in most societies for a long time. The classical Greeks, for example, required people who wanted to kill themselves to get permission from the senate. While this law is not without humor by today's standards, it clearly shows an awareness of the problem in times gone by.

In today's society, suicide is much more prevalent than we want to admit. Why do people try to take their own lives?

The motives for suicide can be categorized into areas such as a failure, wrath(暴怒), the needfor attention, stress, and so on. However, the qualities of a person who wants to take his own life change from person to person, making it difficult to depict(描寫)the typical victim. To make the problem even more confusing, people will often camouflage(掩蓋)their true feelings, thus causing their friends to disregard problems that should be viewed as serious.

In theUnited States, a network of centers has been created to attempt to prevent suicides.People who are bitter, worded, or depressed are encouraged to contact workers at these centers. These workers, often trained volunteers, offer benevolent advice to the callers, trying to help the callers to see that suicide as a solutions to problems is an illusion. The accomplishments of these centers, insofar(到這個程度)as their effectiveness to reduce suicide is concerned, are minimal However, they have helped a lot of people with a wide variety of problems. So, in the somewhat amorphous(難以名狀的)area of man helping his fellow man, they are certainly a success.

11.Which of the following statements is TRUE according to the article?

A.The classical Greeks did not know the existence of suicide

B.Suicide has always been prevalent in all parts of the world

C.In today's society, there are quite a number of people who commit suicide

D.Nowadays suicide is not as common as it was in the past

參考答案:C

主題思想題。文章的大意是說在目前出現的自殺想象,引起自殺的原因以及提出解決的方法。很明顯在把握文章大意的同時就知道C是正確的。

12.Which of the following is NOT mentioned as a motive for suicide?

A.Insanity

B.Pressure

C.The need for attention

D.Great anger

參考答案:A

A的意思是荒唐的。第2段的第一句話說明了自殺的相關原因和動機,A文章里面沒有涉及。

13.Which of the following statements is NOT true?

A.People who want to take their own lives often disguise their feelings

B.It is difficult to describe what kind of people tend to commit suicide

C.Suicide has been a problem in most societies since ancient times

D.People who commit suicide all share certain characteristics

參考答案:D

A在第一段的中間提到了,B自殺的動機是很明顯的,并且作者列舉了幾個。C中的ancient times是說在古時候就有了,也不是正確地反映作者的表達。

14.The word "benevolent" means ( ).

A.relevant

B. kind

C. serious

D. effective

參考答案:B

A是相關的意思,C是嚴重的意思,D是有效果的,有影響的。B的意思是好的慈善的意思。

15.The third paragraph mainly tells us that ( ).

A.a network of centers has been quite effective in reducing suicide

B.a network of centers has been quite successful in reducing suicide

C.people are making efforts to help those who tend to commit suicide and in a way, they are successful

D.in theUnited States, people who want to commit suicide call a network of centers to get help

參考答案:C

細節題。C的含義是說人們在努力地幫助那些想自殺的人,在某種程度上他們已經取得了一定的勝利。文章的最后一句就是這個意思?

Animals seem to have the sense to eat when they are hungry and they do not eat more than their bodies need. It has been demonstrated that rats will, when given a choice over a period of time, prefer water with vitamins to water without vitamins even though there is no difference in taste or smell between the two water bottles. When a fragrant flavor was added to the vitamin enriched fluid, the rats did seem to develop a taste for it and kept drinking it, even after the vitamins were switched to the clear water. In time, however, they broke the habit and went back to where the necessary vitamins were.

In a classic experiment, babies of 6 to 12 months old were placed in a cafeteria feeding arrangement, with a wide selection of baby food before them. They were given whatever food they pointed to or appeared interested in. We are told that at first they showed some unusual eating patterns, but that over a period of time they managed to select well-balanced diet.

So, in selecting food, rats and babies do seem to know and act on what's best for them.Apparently, there is a kind of "body wisdom", which hmnans soon lose.Most of us do not eat as wisely as we could.

Many of our food preferences are culturally determined and influenced by long-established habits. Some people eat fox, dog and blackbirds, while we eat cows and pigs. So what people eat and how much they eat seem to be greatly influenced by what is going on around them.

16.In the experiment on rats, a fragrant flavor was added to the rat's drinking water to ( ).

A.encourage rats to drink vitamin-enriched water

B.find out rats preference in flavor

C.test whether rats know which drink is good for them

D.demonstrate that vitamins aretasteless

參考答案:C

細節題。答案在文章第一段"It has been demonstrated that rats will, when given a choice over a period of time, prefer water with vitamins to water without vitamins even though there is no difference in taste or smell between the two water bottles."

17.The expression "the habit"( Line 6, Paragraph 1) refers to drinking water which ( ).

A.has no smell

B.is tasteless

C.has vitamins

D.is flavored

參考答案:D

細節題。第一段的最后談到"When a fragrant flavor was added to the vitamin-enriched fluid.the rats did seem to develop a taste for it and kept drinking it…"所以句子中的habit實際上指的是老鼠喜歡喝有香味的水。所以D是正確答案。

18.According to the passage, adults eating habits differ from those of babies because ( ).

A.adults know better than babies what kind of food is good for their health

B.adults usually cannot resist the temptation of various delicious foods

C.adults' eating habits are closely related to the social and cultural customs

D.adults have more choices of food than babies in eating patterns

參考答案:C

細節題。由文章第二段的最后一句"Babies managed to select well-balanced diet."和文章的第三段中:"Many of our food preferences are culturally determined and influenced by lon established habits."可以看出成年人和嬰兒的飲食習慣的不同點在于:成年人的飲食習慣和他們的社會和文化習俗有關。

19.The author implied in the passage that most of us ( ).

A.eat a balanced diet

B.choose the food that is of nutrition

C.have the habits influenced by the surroundings

D.like to eat the food with a fragrant flavor

參考答案:C

細節題。根據上下文,我們可以知道,文章中并沒有提到“大多數人都有合理的飲食;選擇有營養的食物以及喜歡吃有香味的食品。”因此A、B、D都是錯誤的。根據文章的最后一句:"What people eat and how much they eat seem to be greatly influenced by what is going on around them."可以斷定“我們的飲食習慣受周圍環境的影響。”C是正確答案。

20.As far as their eating habits are concerned, babies and rats are similar in that ( ).

A.both have the wisdom to choose a balanced diet

B.both prefer flavored food and drink

C.both have the same eating patterns

D.both develop a taste for the same kinds of flavors

參考答案:A

細節題。由文章第二段的最后一句話:"Babies managed to select well-balanced diet."和第三段的第一句話:"So.in selecting food, rats and babies do seem to know and act on what's best for them.Apparently, there is a kind of‘body wisdom'which humans soon lose."因此可以推斷:“嬰兒和老鼠飲食習慣的相同點在于他們都會選擇合理的飲食。”因此只有A最符合題意。

以上是《成人英語三級閱讀理解習題及答案7》,更多成人英語三級其他題型答題技巧、備考指導、復習精華資料,點擊下方按鈕,免費下載!

分享到: 編輯:秦艷

綁定手機號

應《中華人民共和國網絡安全法》加強實名認證機制要求,同時為更加全面的體驗產品服務,煩請您綁定手機號.

預約成功

本直播為付費學員的直播課節

請您購買課程后再預約

環球網校移動課堂APP 直播、聽課。職達未來!

安卓版

下載

iPhone版

下載
環球小過-環球網校官方微信服務平臺

刷題看課 APP下載

免費直播 一鍵購課

代報名等人工服務

返回頂部
包租婆单双中特